Mijn blog | Wie ben ik? | Boeken | Recepten | Foto's | Weetjes en tips | Contact | Home | fr | nl

Wie ben ik?

Ik ben Nederlandse, geboren in 1961 in Enschede, waar ik mijn jeugd heb doorgebracht. Na het Gymnasium (Kottenpark College) heb ik rechten gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Eenmaal de meestertitel op zak, heb ik gewerkt bij het Pensioenfonds PGGM en het hoofdkantoor van de Sociale Verzekeringsbank.

Sinds 2001 woon ik in een klein stadje in de buurt van Aix en Provence, samen met mijn man en drie kinderen. Maar in 1994 al ben ik uit Nederland vertrokken. Hoe dat zo gekomen is? Mijn man werd in dat jaar voor een aantal jaren naar Wenen (Oostenrijk) uitgezonden voor zijn werk. Ik heb de gelegenheid aangegrepen om wat meer van de wereld te zien, heb mijn baan opgezegd en ben met hem meegegaan. Misschien niet een erg “geëmancipeerde” reactie, maar het heeft me wel een buitenlands avontuur opgeleverd dat tot op vandaag voortduurt. Plus een onverwachte carrièrewending …

In Wenen ontdekte ik namelijk mijn passie voor het schrijven. Ik had het geluk een aantal artikelen te kunnen publiceren voor kranten en tijdschriften, zodat schrijven al gauw een serieuze bezigheid werd. Mijn ideeën om dit verder in de praktijk te brengen stonden jarenlang op een zijspoor, door de geboorte van onze kinderen en nieuwe landsverhuizingen. Naar Duitsland en Frankrijk (Parijs). Wél werd daardoor een andere droom werkelijkheid: in Frankrijk wonen en leven, het land waar ik al sinds mijn middelbare schooltijd verrukt van was!

In 2001 hebben we besloten om definitief in Frankrijk te blijven. We zijn naar het zuiden van Frankrijk verhuisd. Tussendoor heb ik een vertaalstudie gevolgd (Hogeschool voor Tolk en Vertaler in Den Haag) en ben nu beëdigd vertaler Frans. Maar een groot deel van mijn tijd wijd ik nu aan mijn lang gedroomde tweede carrière: schrijven.

“Het paradijs op aarde, altijd mooi weer en een constant vakantiegevoel”. Dit beeld dat de meeste mensen waarschijnlijk bij Zuid-Frankrijk hebben, kunnen wijzelf inmiddels aardig nuanceren. Feit is wel dat we hier met veel plezier wonen en nog steeds gepassioneerd zijn voor het land en zijn inwoners. We hebben in Frankrijk ons leven opgebouwd. Dit is ons thuis.

facebook twitter linkedIn blogger